حقوق تجارت چیست
حقوق تجارت، امروزه با توجه به توسعه و گستردگی دامنه روابط بازرگانی و مسائل مربوط به آن، رشته مستقلی از حقوق را تشکیل داده است. از آنجایی که روابط بازرگانی سالم در یک کشور میتواند منجر به اقتصاد سالم در آن جامعه شود، قانونگذاران همیشه توجه ویژهای به موارد مشمول امور بازرگانی و تجاری داشته و در حفظ و حراست از حقوق مربوط به این زمینه پیگیریهای لازم را به عمل میآورند. اما در بعضی از موارد افراد خاطی در جایگاهها و سمتهای مختلف با تخطی از قانون، موجب اخلال در نظم اقتصادی و پایمال حقوق بسیاری از مردم شدهاند. لذا توصیه میشود جهت جلوگیری از عواقب حقوقی و تحمل ضرر و زیان، پیش از اتخاذ تصمیم، با وکیل متخصص در امور بازرگانی مشورت کنید.
چرا موسسه حقوقی طوبی؟
رضایت موکلین
تخصص وتعهد
مشاوره آنلاین و حضوری
تیم حقوقی خوش سابقه
وکیل دعاوی بازرگانی
اگر بخواهیم تنها به بخشی از مواردی که زیرمجموعه امور حقوقی بازرگانی قرار میگیرند و دعاوی آنها در دادگاههای سراسر کشور مطرح میشود، اشاره کنیم، میتوانیم “حقوق کسبوکار، امور مربوط به بازار سرمایه، بانک، ورشکستگی، چک” را نام ببریم. هر یک از این موارد در ذیل به اختصار معرفی شدهاند. جهت مطالعه تفصیلی میتوانید به بخش مقالات مراجعه بفرمایید.
ورشکستگی
عدم توانایی افراد عادی در پرداخت بدهی، نتایج و عواقب اقتصادی زیادی ندارد اما در مورد تاجر میتواند افراد زیادی را درگیر کرده و به عموم جامعه آسیب برساند. در این زمان اصطلاح ورشکستگی به کار میرود که به این معناست تاجر یا شرکت تجاری قادر به پرداخت بدهیهای خود نیستند. لازم به ذکر است به محض اعلام حکم ورشکستگی، شخص حقیقی یا حقوقی از تصرف اموال و دخالت در امور مالی خود محروم میشود. طبق گفته وکیل بازرگانی در صورت تقاضای یک یا چند نفر از طلبکاران، تقاضای دادستان و یا اظهار خود تاجر، حکم ورشکستگی اعلام میشود و به محض صدور این حکم، بستانکاران (طلبکاران) میبایست با ارائه مدارک مورد نیاز ظرف مدت دو ماه جهت بازپسگیری طلب خود اقدام کنند.
امور مربوط به بازار سرمایه
امروزه در داخل و خارج از کشور بسترهای متفاوتی جهت جذب سرمایه عموم مردم فراهم شده است که هر یک قابلیتها و شرایط خاص خود را دارا هستند. برای مثال در سال گذشته، بازار اوراق بهادار به یکباره پذیرای سرمایه عده زیادی از مردم شد که متاسفانه درصد زیادی با خسارات وارده از این بازار خارج شدند. لذا با توجه به اشتراک همه این بازارها که ریسکپذیری آنها میباشد بهتر است پیش از اقدام به ورود سرمایه، ضمن مطالعات گسترده در رابطه با نظرات مشتریان پیشین، درصد سود و ضرر کسب شده، نحوه عملکرد بازار و چرخش سرمایه و سایر موارد، با وکیل متخصص در دعاوی بازرگانی که در این حوزه از سابقه طولانی برخوردار باشد، گفتوگو کنید.
اسناد تجاری: چک، سفته و...
مدتهاست به دلیل حجم بالای معاملات اقتصادی، میزان زیاد مبالغ ردوبدل شده و امکانات و مزایای چک، این سند تجاری
راه خود را در معاملات باز کرده است. بنابراین آشنایی شهروندان با آخرین قوانین مربوطه، سبب میشود با افزایش سطح آگاهی، از بروز برخی جرائم جلوگیری شود و از طرف دیگر هنگام مواجهه با چنین پروندههایی ضمن مراجعه به وکیل، روند بازپسگیری حقوق از دست رفتهشان تسریع گردد. سفته نیز یک سند تعهد پرداخت میباشد که طبق تعهد امضاکننده، مبلغ مشخصی در تاریخ معین پرداخت میگردد. اما نکته مهم این است که سفته نسبت به چک از حمایت کیفری کمتری برخوردار است.
حقوق کسبوکار
در تعریف اولیه کسبوکار میتوان اینگونه گفت: عرضه کالا و خدمات و تلاش در جهت فروش آن. به عبارتی یک نفر یا مجموعهای از افراد با توانمندیها و وظایف متفاوت گرد هم جمع شده و تلاش میکنند به هدفی که از قبل مشخص شده است، دست یابند. در این حین نکات بسیاری در موفقیت یک کسبوکار وجود دارد که توجه به جزئیات آن میتواند کسب و کار را رونق داده و موجب سبقت از رقبا شود. یکی از این نکات، بررسی موارد حقوقیِ ایجاد و ادامه راهیست که در برابر انواع کسبوکارهای:
- کوچک
- بزرگ
- خانوادگی
- اینترنتی
- خانگی
- روستایی
و… قرار دارد. بنابراین توصیه میشود پیش از راهاندازی کسبوکار یا بیزینس مدنظر خود و یا هنگام مواجهه با انواع مشکلات حقوقی در این راه، با وکیل حاذق در دعاوی تجاری مشورت نمایید.
اقدامات وکیل تجاری
یک وکیل حاذق میتواند در تمامی دعاوی مربوط به امور بازرگانی اعم از مشکلات حقوقی کسبوکار، امور مربوط به بازار سرمایه، جرایم تجاری، ورشکستگی، برگشت چک و بسیاری دیگر از موارد مربوط به این حوزه، موکل خود را همراهی کرده و نتیجه مطلوب را کسب نماید. وکلای موسسه حقوقی طوبی آمادگی لازم جهت شرکت در مسائل مربوط به حوزه بازرگانی را دارا هستند. پس از انجام مشاوره با وکلا از نقاط قوت خود و چگونگی بهرهمندی از آنها در دعاوی مورد نظر، مطلع خواهید شد.
همین الان، جلسه مشاوره حقوقی خود را تنظیم کنید.
آنلاین،حضوری، تلفنی
پرونده های بازرگانی موسسه حقوقی طوبی
معرفی وکلای طوبی
راهنمای سایت جهت انجام مشاوره:
راهنمای قدم به قدم تا شروع گفتگو با وکیل
انتخاب نوع جلسه مشاوره:
به صورت حضوری، آنلاین، تلفنی
انتخاب موضوع:
کیفری، خانوادگی، تجاری، ملکی، پزشکی، سایبری، سایر
انتخاب وکیل:
امکان انتخاب توسط شما یا به انتخاب موسسه حقوقی طوبی
تعیین زمان جلسه:
از بین زمان های موجود، انتخاب نمایید.
پرداخت:
هزینه مشاوره را پرداخت کرده, ازوکیل مشاوره دریافت نمایید.