تنظیم قرارداد حقوقی

تنظیم قرارداد بیع، قرارداد ثبت اختراع، قرارداد کارگر و کارفرما در موسسه حقوقی طوبی

قرارداد حقوقی چیست

قرارداد که از آن با عناوین عقد یا پیمان نیز یاد می‌شود طبق ماده 183 قانون مدنی چنین تعریف شده است: «عقد عبارت است از اینکه یک یا چند نفر در مقابل یک یا چند نفر دیگر تعهد بر امری نمایند و مورد قبول آن‌ها باشد». همان‌طور که از تعریف مذکور بر می‌آید، قرارداد در اثر توافق دو یا چند اراده به وجود می‌آید که خواهان ایجاد یک اثر حقوقی هستند؛ در همین راستا الزامات و تکالیفی را در پی دارد و در صورتی که هر یک از طرفین از انجام تعهدات خود سر باز زنند، عواقب حقوقی گریبان‌گیر آنان خواهد شد. در ادامه به نکاتی می‌پردازیم که بار حقوقی قراردادها را به طور واضح بیان می‌کنند.

چرا موسسه حقوقی طوبی؟

رضایت موکلین

پیشینه خوشنام و موفقیت آمیز و تلاش در راستای حفظ تداوم آن

تخصص وتعهد

دانش آکادمیک در کنار شجاعت، اعتماد، اطمینان پذیری و سلامت وکلا

مشاوره آنلاین و حضوری

ارتباط منظم و برنامه ریزی شده با وکلای مجموعه بدون اتلاف وقت و هزینه

تیم حقوقی خوش سابقه

دپارتمان های تخصصی حقوقی با حضور وکلای متبحر و مشهور

بار حقوقی قرارداد

قراردادها ابعاد متفاوتی دارند که توجه به تمامی آن‌ها به هنگام تنظیم قرارداد لازم می‌باشد؛ ازجمله این ابعاد می‌توان به جنبه‌های فنی، بازرگانی، مالی و حقوقی اشاره کرد. با توجه به اینکه قراردادها انواع مختلفی دارند، به تناسب موضوع، با هر یک از ابعاد گفته شده کم و بیش مرتبط هستند. برای مثال در قراردادی که جهت واردات دستگاه‌های صنعتی منعقد می‌شود؛ حصول اطمینان از کارکرد دستگاه، نیاز واقعی به آن، صحت منبع تکنولوژی، هم‌سویی طرح با سیاست‌های اقتصادی و سیاسی کشور و… به بعد فنی قرارداد مربوط است. بعد بازرگانی به بعضی از مراحل خرید کالا نظیر مذاکره، مکاتبه، نحوه ثبت سفارش، ترخیص کالا و… می‌پردازد و مواردی که به نحوه پرداخت، بیمه قرارداد یا امور مالیاتی مرتبط هستند، زیرمجموعه بعد مالی قرار می‌گیرند. در نهایت ضمانت اجرای تعهدات، فوریت‌های موجود در قرارداد، تعیین داور در صورت بروز اختلافات و… شامل بعد حقوقی می‌شوند. در نهایت لازم به ذکر است تمامی ابعاد گفته شده، از مبادی حقوقی قابل پیگیری می‌باشند.

انحلال قرارداد

پس از ثبت قرارداد و توافق طرفین، موارد بسیاری وجود دارد که می‌تواند در روند انجام تعهدات اخلال ایجاد نموده و نیل به نتیجه مطلوب را به تعویق بیاندازد. از جمله این موارد می‌توان به حوادث قهری، فسخ، ختم، تعلیق، ایجاد اختلاف و… اشاره نمود. حوادث قهری شامل جنگ، انقلاب، اعتصاب‌های عمومی، شیوع بیماری‌های واگیردار، زلزله، سیل و سایر حوادثی است که خارج از کنترل دو طرف بوده و در محل اجرای کار اتفاق افتاده است. فسخ قرارداد نیز به علل متفاوتی مانند تأخیر در تحویل و تجهیز کارگاه، تأخیر در اتمام کار، انحلال شرکت پیمانکار و… رخ می‌دهد. در بعضی مواقع نیز پیش از اتمام کارهای موضوع قرارداد، کارفرما به مصلحت خود یا علل دیگر، تصمیم به خاتمه دادن قرارداد می‌گیرد. در رابطه با موضوع تعلیق نیز، طبق قانون کارفرما می‌تواند اجرای کار را برای یک بار و حداکثر به مدت سه ماه ضمن انجام برخی تعهدات معلق کند. همچنین گاهی به علت اختلاف در تفسیر و انجام مفاد قرارداد بین طرفین اختلاف نظر پیش آمده و موجب توقف در روند قرارداد می‌شود.  

تفسیر حقوقی قرارداد

در صورت پیش‌آمد هر یک از موارد مذکور، با توجه به نکات قید شده در قرارداد، هر دو طرف متحمل ضرر و زیان می‌شوند. بدیهیست عدم توجه به جزئیات هنگام نگارش قرارداد، می‌تواند خسارت و مضرات بسیاری را متوجه هر یک از طرفین سازد. بنابراین توصیه می‌شود قبل از امضای قرارداد در هر زمینه‌ای با وکیل یا مشاور حاذق در امر متون حقوقی مشورت به عمل آورده و از نقاط قوت و ضعف خود مطلع شوید.

همین الان، جلسه مشاوره حقوقی خود را تنظیم کنید.

آنلاین،حضوری، تلفنی

Loading...

پرونده های موسسه حقوقی طوبی

راهنمای سایت جهت انجام مشاوره:

راهنمای قدم به قدم تا شروع گفتگو با وکیل
انتخاب نوع جلسه مشاوره:

به صورت

حضوری، آنلاین، تلفنی

انتخاب موضوع:

کیفری، خانوادگی، تجاری، ملکی، پزشکی، سایبری، سایر

انتخاب وکیل:

امکان انتخاب توسط شما یا به انتخاب موسسه حقوقی طوبی

تعیین زمان جلسه:

از بین زمان های موجود، انتخاب نمایید.

پرداخت:

هزینه مشاوره را پرداخت کرده, ازوکیل مشاوره دریافت نمایید.

X