تنظیم و ارائه دادخواست
مشاوره حقوقی آنلاین و حضوری در موسسه حقوقی طوبی
دادخواست چیست؟
اقامه دعوا در دادگاه مانند هر پروسه دیگری از مراحلی تشکیل شده است که لازم است به منظور نیل به نتیجه نهایی، ترتیب آنها به درستی رعایت گردد. هر شخصی که برای اولین بار اقدام به طرح دعوا میکند باید بداند اولین گامی که ملزم به انجام آن است تقدیم دادخواست به دفتر دادگاه میباشد. دادخواست، بیان ادعا نزد مراجع قضایی در قالب و فرم مخصوص است که در سالهای گذشته به صورت برگه به دادگاه تسلیم میشد در حالی که امروزه با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، به شکل آنلاین و الکترونیکی این کار انجام میشود.
چرا موسسه حقوقی طوبی؟
رضایت موکلین
تخصص وتعهد
مشاوره آنلاین و حضوری
تیم حقوقی خوش سابقه
موارد مشمول دادخواست
دادخواستها با توجه به نوع خواسته و مطالب مندرج در آنها کمی با یکدیگر تفاوت دارند. اما آنچه به صورت مشترک در تمامی انواع دادخواست پرسیده میشود و خواهان میبایست به درستی آنها را پر کند شامل موارد زیر است:
- نام، نام خانوادگی، نام پدر، سن، اقامتگاه و در صورت امکان شغل خواهان (مدعی)
- نام، نام خانوادگی، اقامتگاه و شغل خوانده (طرف دیگر دعوا که علیه وی شکایت شده است)
- تعیین خواسته و بهای آن مگر آنکه تعیین بها ممکن نبوده یا خواسته “مالی” نباشد.
- تعهدات یا جهاتی که به موجب آن خواهان خود را مستحق مطالبه میداند به طوری که مقصود واضح و روشن باشد.
- آنچه را که خواهان از دادگاه درخواست دارد
- شرح دادخواست: ذکر ادله و وسایلی که خواهان برای اثبات ادعای خود دارد؛ برای مثال اسناد، نوشتهها، شهود و غیره.
- امضای خواهان و در صورت عجز از امضاء، اثر انگشت او.
رد دادخواست
در صورتی که مشخصات خواهان یا مدعی شامل موارد (نام، نام خانوادگی، نام پدر،مشخصات محل اقامت) به صورت واضح و کامل ذکر نگردد، مدیر دفتر دادگاه مکلف است قرار رد دادخواست را ظرف مدت دو روز پس از دریافت آن صادر کند. اما چنانچه سایر مواردی که در بند پیشین ذکر شد، ناقص باشد، دفتر دادگاه ضمن اعلام نواقص، 10 روز به خواهان فرصت میدهد تا دادخواست خود را تکمیل نموده و مجددا ارسال نماید. در غیر این صورت و با اتمام مهلت 10 روزه، قرار رد دادخواست از سوی مدیر دفتر دادگاه صادر میشود.
تقدیم دادخواست توسط شاکی یا وکیل؟
از آنجا که تعداد بسیار زیادی (حدود 548 نوع) دادخواست در انواع مختلف بدوی، تجدید نظر، واخواهی، فرجامخواهی، شعبه تشخیص دیوان عالی کشور، اعتراض ثالث، ورود ثالث، جلب ثالث، تقابل، دیوان عدالت اداری و… وجود دارد، تشخیص استفاده از انواع این دادخواستها کمی سخت میباشد و بهتر است جهت جلوگیری از پیشآمد اشتباهات، انتخاب نوع و تنظیم دادخواست مربوطه را به وکیلی که در این زمینه تخصص کافی دارد، بسپاریم. در این حالت امکان استرداد دادخواست به علت وجود نواقص نزدیک به صفر است.
روند دادرسی
پس از اینکه دادخواست توسط خواهان یا وکیل او به دفتر دادگاه تسلیم شد، مدیر دفتر دادگاه میبایست بررسیهای لازم جهت کامل بودن آن را انجام داده و در صورت نبود نقص، دادخواست را به قاضی شعبه تحویل دهد. قاضی پرونده موظف است ضمن مطالعه دادخواست، دستورات لازم جهت تعیین وقت دادرسی را به دفتر اعلام دارد و پس از آن دستور ابلاغ تاریخ دادرسی با قید ساعت، روز، ماه و سال به طرفین دعوا را صادر کند. اصولا تعیین زمان رسیدگی به پروندهها به ترتیب ورود آنها میباشد مگر اینکه در برخی از مواقع رسیدگی به بعضی از دعاوی یا درخواستها نیازمند وقت فوقالعاده یا خارج از نوبت باشد.
اقدامات وکیل
یک وکیل حاذق میتواند در تمامی موارد مربوط به دادخواست اعم از تنظیم دادخواست، ارائه آن، رد دادخواست، روند دادرسی و بسیاری دیگر از موارد مربوط به این حوزه، موکل خود را همراهی کرده و نتیجه مطلوب را کسب نماید. وکلای موسسه حقوقی طوبی آمادگی لازم جهت شرکت در مسائل مربوط به این حوزه را دارا هستند. پس از انجام مشاوره با وکلا از نقاط قوت خود و چگونگی بهرهمندی از آنها در دعاوی مورد نظر، مطلع خواهید شد.
همین الان، جلسه مشاوره حقوقی خود را تنظیم کنید.
آنلاین،حضوری، تلفنی
پرونده های موسسه حقوقی طوبی
معرفی وکلای طوبی
راهنمای سایت جهت انجام مشاوره:
راهنمای قدم به قدم تا شروع گفتگو با وکیل
انتخاب نوع جلسه مشاوره:
به صورت
حضوری، آنلاین، تلفنی
انتخاب موضوع:
کیفری، خانوادگی، تجاری، ملکی، پزشکی، سایبری، سایر
انتخاب وکیل:
امکان انتخاب توسط شما یا به انتخاب موسسه حقوقی طوبی
تعیین زمان جلسه:
از بین زمان های موجود، انتخاب نمایید.
پرداخت:
هزینه مشاوره را پرداخت کرده, ازوکیل مشاوره دریافت نمایید.