حقوق مالکیت صنعتی
مشاوره آنلاین و حضوری ثبت مالکیت صنعتی در موسسه حقوقی طوبی
تعریف مالکیت صنعتی
مالکیت صنعتی بخشی از حقوق مالکیت فکری میباشد. مالکیت فکری که به موضوعات غیرمادی میپردازد، عبارت است از مجموعهای از حقوق انحصاری و غالبا موقتی که به پدیدآورنده یا صاحب یک محصول فکری اعطا میشود. یکی از مسائل قابل توجه در این حوزه این است که موضوع مالکیت فکری به سختی و با هزینه زیاد اعم از مالی، جانی، زمانی و فکری تولید میشود اما به آسانی و با هزینه کم قابل تکثیر میباشد. ضمن اینکه این موضوعات اصولا در اثر حوادث طبیعی نظیر سیل، زلزله یا آتشسوزی از بین نمیرود و همچنان حفظ میشود. چنانچه در مرحله ثبت اختراع، علائم تجاری، طرحهای صنعتی و یا سایر مالکیتهای معنوی میباشید بهتر است از راهنماییهای یک موسسه حقوقی معتبر بهرهمند شوید.
چرا موسسه حقوقی طوبی؟
رضایت موکلین
تخصص وتعهد
مشاوره آنلاین و حضوری
تیم حقوقی خوش سابقه
مالکیت صنعتی شامل چیست؟
اگر بخواهیم تنها به بخشی از مواردی که زیرمجموعه حقوق مالکیت معنوی قرار میگیرند و دعاوی آنها در دادگاههای سراسر کشور مطرح میشود، اشاره کنیم، میتوانیم “انواع مالکیت معنوی، اختراع، مالکیت صنعتی و مالکیت ادبی و هنری” را نام ببریم. هر یک از این موارد در ذیل به اختصار معرفی شدهاند. جهت مطالعه تفصیلی میتوانید به بخش مقالات مراجعه بفرمایید.
مالکیت فکری و معنوی
همانطور که گفته شد مالکیت فکری یا مالکیت معنوی به دو دسته تقسیم میشود:
مالکیت صنعتی که شامل اختراع، طرحهای صنعتی، نام و علائم تجاری و نشانهای جغرافیایی میباشد.
مالکیت ادبی و هنری از قبیل تألیف کتاب، آثار سینمایی، موسیقی و نرمافزارهای رایانهای.
در کشور ما نسبت به دسته اول یعنی مالکیت صنعتی، حمایتهای عملی و قویتری وجود دارد؛ چراکه علاوه بر وضع قوانین داخلی در این راستا، ایران به بیشتر کنوانسیونهای بینالمللی در این زمینه نیز پیوسته است. در ابتدا مهمترین موضوع، انجام اقدامات مربوطه به درستی جهت ثبت مالکیت فکری میباشد. چراکه در غیر این صورت متقاضی نمیتواند کمترین ادعایی نسبت به موضوع مورد نظر داشته باشد. در این راستا میتوان از مشاوره موسسههای حقوقی بیشترین بهره را برد.
مالکیت صنعتی در حقوق
وقتی از موقتی بودن جنبه مادی مالکیت صنعتی سخن میگوییم، به مدت زمان محدودی اشاره داریم که حقوق مادی پدیدآورنده اثر را فراهم میآورد. برای مثال صاحب اختراع تا 20 سال پس از تاریخ تسلیم اظهارنامه، تمامی عواید مادی حاصل از اختراع را کسب میکند. این مدت زمان برای طرحهای صنعتی نیز تا 15 سال پس از تاریخ تسلیم اظهارنامه میباشد. اما در خصوص علائم تجاری این مورد متفاوت است و هر 10 سال یک بار قابلیت تمدید دارد. بنابراین برای علائم تجاری به صورت استثنائی قابلیت دائمی بودن لحاظ شده است. تمامی این موارد مربوط به مدت زمان بهرهبرداری از حقوق مادی مالکیت صنعتی بوده و حقوق معنوی آن ابدی میباشد.
مالکیت صنعتی اختراع
برای اینکه چیزی تحت عنوان اختراع ثبت شود، لازم است به لحاظ ماهوی سه شرط زیر را در بر گیرد:
شرط اول اینکه جدید باشد؛ در اینجا معیار جدید بودن این است که تا قبل از ارسال اظهارنامه، اختراع مورد نظر نزد عموم آشکار نباشد. شرط دوم داشتن ابتکار است؛ به بیان دیگر آن اختراع برای افراد متخصص در آن حرفه به سادگی قابل فهم نباشد. شرط آخر نیز کاربرد صنعتی اختراع است؛ یعنی در یکی از رشتههای صنعتی مفید فایده واقع شود. در آخر پس از طی اقدامات غیرحضوری و انجام مراحل مقدماتی، در صورت حائز شرایط بودن اختراع، متقاضی در مرکز مالکیت معنوی حاضر شده و نسبت به ارائه مدارک و مستندات لازم اقدام میکند. بدیهی است که میتوانیم جهت سهولت در این روند، انجام اقدامات مورد نیاز را به دفاتر مربوطه و موسسههای حقوقی که متخصص در انجام این امور میباشند بسپاریم.
همین الان، جلسه مشاوره حقوقی خود را تنظیم کنید.
آنلاین،حضوری، تلفنی
پرونده های خانواده موسسه حقوقی طوبی
معرفی وکلای طوبی
راهنمای سایت جهت انجام مشاوره:
راهنمای قدم به قدم تا شروع گفتگو با وکیل
انتخاب نوع جلسه مشاوره:
به صورت
حضوری، آنلاین، تلفنی
انتخاب موضوع:
کیفری، خانوادگی، تجاری، ملکی، پزشکی، سایبری، سایر
انتخاب وکیل:
امکان انتخاب توسط شما یا به انتخاب موسسه حقوقی طوبی
تعیین زمان جلسه:
از بین زمان های موجود، انتخاب نمایید.
پرداخت:
هزینه مشاوره را پرداخت کرده, ازوکیل مشاوره دریافت نمایید.