حقوق خانواده
مشاوره حقوقی آنلاین و حضوری در موسسه حقوقی طوبی
حقوق خانواده در قانون و جامعه چیست؟
وقتی از شکلگیری درست روابط خانودگی به عنوان هسته اصلی جامعه سالم یاد میکنیم، به این دلیل است که آمار جرم و جنایت در کشور همراستا با آمار مراجعه به دادگاههای خانواده میتواند افزایش یا کاهش داشته باشد. شکی نیست که حضور در یک خانواده ناسالم، موجب تقلیل امنیت روانی فرد و بالطبع جامعه میگردد. فلذا توصیه میشود ضمن دریافت مشاوره حقوقی، با افزایش اطلاعات و آگاهی و کسب شناخت کافی در مسائل حقوقی مربوط به این حوزه، از بروز بسیاری از اختلافات و تنشهای خانوادگی جلوگیری کرده و فضای خانواده را تبدیل به بستری مناسب برای ایجاد آرامش خود و سپس جامعه کنید.
چرا موسسه حقوقی طوبی؟
رضایت موکلین
تخصص وتعهد
مشاوره آنلاین و حضوری
تیم حقوقی خوش سابقه
وکیل خانواده پایه یک دادگستری
اگر بخواهیم تنها به بخشی از مواردی که زیرمجموعه حقوق خانواده قرار میگیرند و دعاوی آنها در دادگاههای خانواده مطرح میشود، اشاره کنیم، میتوانیم “ازدواج، مهریه، طلاق، حضانت، ولایت و قیمومیت، نفقه، حقوق مالی خانواده و تنصیف اموال” را نام ببریم. هر یک از این موارد در ذیل به اختصار معرفی شدهاند. جهت مطالعه تفصیلی میتوانید به بخش مقالات مراجعه بفرمایید.
ازدواج
از جمله سنتهای حاکم بر زندگی انسانها که از سوی کلیه نهادهای بشری پذیرفته شده است، ازدواج میباشد. ازدواج نیز مانند بسیاری از اعمال، دارای شرایط و نکاتی است که اگر به درستی انجام نشود، موجب آسیبپذیری حقوق شهروندی میگردد. برای مثال میتوان به شروط ضمن عقد، تناسب فرهنگی، تحصیلی و مالی میان زوج و زوجه اشاره نمود. البته ازدواج یا عقد نکاح به دو دسته دائم و موقت تقسیم میشود که هر کدام از آنها شرایط خاص خود را دارا هستند. برای مثال در ازدواج دائم، الزامی به تعیین مهریه در ابتدای کار نمیباشد، در صورتی که در ازدواج موقت مهریه باید از ابتدا تعیین گردد؛ در غیر این صورت عقد باطل است. همچنین در ازدواج دائم مرد ملزم به پرداخت نفقه میباشد در حالی که در ازدواج موقت چنین نیست. ازدواج مجدد و کسب اجازه از مرجع ذیصلاح نیز از دیگر مواردی است که در این حوزه میتوان بررسی نمود.
تنصیف اموال
یکی از مواردی که هنگام عقد نکاح، سردفتر ازدواج وظیفه دارد برای هر دو نفر شرح دهد، قاعده تنصیف اموال است که بیان میدارد در صورتی که الف) طلاق به خواست مرد باشد و ب) زن از همسر خود تمکین کرده و اخلاق و رفتار نامتناسب نیز نداشته باشد؛ مرد موظف است بعد از طلاق نصف دارایی خود را که بعد از شروع زندگی مشترک به دست آورده است به نام زن نماید.
طلاق
طلاق در لغت به معنای ترک کردن، رهایی و آزاد کردن است. البته برای منحل کردن عقد نکاح، علاوه بر طلاق، فسخ هم وجود دارد که این دو تفاوتهایی باهم دارند.
شرایط فسخ چیست؟
طلاق نیز به دو دسته تقسیم میشود: طلاق رجعی و طلاق بائن. در طلاق رجعی این حق برای مرد وجود دارد که در صورت تمایل، در دوران عده که سه ماه و ده روز پس از ثبت میباشد، به زن رجوع کند. ولی در طلاق بائن که به طلاق خلعی هم معروف است، برای مرد حق رجوعی وجود ندارد.
اقسام طلاق بائن را بخوانید (لینک به مقاله)
در نهایت زن میتواند با استناد به 12 مورد، دادخواست طلاق خود را در دادگاه ثبت کند.
مهریه
مهریه عبارت است از مالی که مرد هنگام ازدواج با زن، برای ضوابط شرع و رسم به او میدهد. از دیگر نامهای مهریه میتوان به صداق، صداقیه، کابین و فرض هم اشاره نمود. مهریه بر چهار قسم است: الف) مهر المسمی که به عنوان مهر در عقد نکاح ذکر میگردد و مورد توافق زوجین است؛ ب) مهر المثل عبارت است از مهری که بعد از عقد نکاح تعیین میگردد و مورد رضایت طرفین میباشد. ج) مهر المتعه: اگر زمان عقد نکاح، مهر تعیین نشده باشد و مرد مصمم باشد قبل از ایجاد رابطه زناشویی زن را طلاق دهد، مبلغی را بر حسب استطاعت مالی خود به زن میدهد. این مبلغ مهر المتعه نامیده میشود. د) مهر السنه (مهر محمدی) مهری است که پیامبر اسلام (ص) برای حضرت فاطمه (س) مقرر کردند.
نفقه
نفقه به معنای هزینههای متعارف و متناسبی میباشد که از زمان عقد نکاح زوج باید برای زوجه بپردازد. برای مثال هزینههای مربوط به غذا، پوشاک، مسکن، دارو و سایر موارد. اما آنچه میزان نفقه را به صورت مشخص تعیین میکند، شئونات خانوادگی زن، عرف هر منطقه و استطاعت مالی مرد است. در صورتی که زن و مرد در مورد مبلغ مشخصی به تفاهم نرسند، دادگاه این میزان را تعیین میکند. اما درصورتی که زن از انجام وظایف زناشویی خود سر باز زند و یا در منزل شوهر نیز سکونت نکند، از دریافت نفقه محروم میگردد. البته بحث نفقه فقط مربوط به زن نیست و به فرزندان نیز تعلق میگیرد.
حضانت، ولایت و قیمومت
بنا بر قانون جمهوری اسلامی نگهداری و تربیت فرزندان به عهده پدر و مادر است. اما اگر پدر و مادر دچار اختلاف شده و یا شرایط خاص دیگری پیش بیاید، قانون مشخص میکند مسئولیت حضانت فرزند به عهده چه کسی باشد. در سادهترین حالت پس از جدایی زن و شوهر، حضانت طفل تا هفت سالگی به عهده مادر خواهد بود و پس از آن تا سن بلوغ به عهده پدر میباشد. اما در صورتی که هر یک از طرفین صلاحیت لازم برای حضانت را از دست بدهد دادگاه مجددا در این زمینه تصمیمگیری خواهد کرد. برای مثال اگر مادر ازدواج کند حق حضانت به پدر برمیگردد؛ و یا در شرایطی که مادر یا پدر دچار زوال عقل شوند، حق حضانت به عهده دیگری گذارده میشود. موارد دیگری مانند فوت یکی از والدین، اعتیاد به موارد مخدر، فساد اخلاقی، بیماریهای جسمی و روانی، قرار گرفتن کودک در معرض آسیب و… همگی در روند بررسی حضانت طفل تاثیرگذار خواهند بود.
اقدامات وکیل خانواده
یک وکیل حاذق میتواند در تمامی دعاوی مربوط به امور خانواده اعم از طلاق، مهریه، حضانت فرزند، نفقه، حقوق مالی و بسیاری دیگر از موارد مربوط به این حوزه، موکل خود را همراهی کرده و نتیجه مطلوب را کسب نماید. وکلای موسسه حقوقی طوبی آمادگی لازم جهت شرکت در مسائل مربوط به حوزه خانواده را دارا هستند. پس از انجام مشاوره با وکلا از نقاط قوت خود و چگونگی بهرهمندی از آنها در دعاوی مورد نظر، مطلع خواهید شد.
همین الان، جلسه مشاوره حقوقی خود را تنظیم کنید.
آنلاین،حضوری، تلفنی
پرونده های خانواده موسسه حقوقی طوبی
معرفی وکلای طوبی
راهنمای سایت جهت انجام مشاوره:
راهنمای قدم به قدم تا شروع گفتگو با وکیل
انتخاب نوع جلسه مشاوره:
به صورت
حضوری، آنلاین، تلفنی
انتخاب موضوع:
کیفری، خانوادگی، تجاری، ملکی، پزشکی، سایبری، سایر
انتخاب وکیل:
امکان انتخاب توسط شما یا به انتخاب موسسه حقوقی طوبی
تعیین زمان جلسه:
از بین زمان های موجود، انتخاب نمایید.
پرداخت:
هزینه مشاوره را پرداخت کرده, ازوکیل مشاوره دریافت نمایید.