امور کیفری

مشاوره حقوقی آنلاین و حضوری 

در موسسه حقوقی طوبی

امور کیفری به چه معناست؟

حقوق کیفری به بیان ساده، به موضوعاتی از قبیل جرم، آزادی اجتماعی افراد، مجازات و نحوه اجرای آن، حقوق متهم و حقوق مُجنیٌ علیه (شخصی که جنایتی علیه وی صورت گرفته است) می‌پردازد. حقوق کیفری که به تنظیم روابط فرد و دولت می‌پردازد؛ برگرفته از احکامی است که تلاش دارد پیش از وقوع جرم، از آن جلوگیری کرده و پس از وقوع آن نیز، ضامن حقوق فرد گردد. 

وکالت امور کیفری

الف) جرم: وقتی نام حقوق کیفری یا حقوق جزا به میان می‌آید، مسلما بحث جرم نیز پیش از آن مطرح شده است. طبق آنچه در ماده 2 قانون مجازات اسلامی آمده است؛ هر رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل که در قانون برای آن مجازات تعیین شده است، جرم محسوب می‌شود. به بیان دیگر، رفتاری در تعارض با نظم اجتماعی که در قانون جزا پیشبینی شده و مجازاتی برای آن تعیین شده است.

ب) آزادی اجتماعی افراد: طبق اصل 37 قانون اساسی، اصل، برائت است و هیچ کس از نظر قانون، مجرم محسوب نمی‌شود مگر اینکه جرم او در دادگاه صالح ثابت گردد.

ج) مجازات و نحوه اجرای آن:

د) حقوق متهم: طبق منشور حقوق متهم که شامل چند بند است، شرایط خاصی برای احقاق حقوق متهم در نظر گرفته شده است که در طی روند دستگیری، بازجویی و بررسی پرونده در دادگاه حقی از وی ضایع نگردد. مواد این منشور از اعلامیه جهانی حقوق بشر، قانون اساسی، قانون آیین دادرسی کیفری، قانون احترام به آزادی‌های مشروع و حفظ حقوق شهروندی جمع‌آوری شده است.

ه) حقوق مُجنیٌ علیه:

حقوق کیفری به چهار دسته تقسیم می‌شود: الف) حقوق کیفری عمومی که به شرایط تحقق جرم و عناصر آن می‌پردازد (عنصر قانونی، مادی و روانی). ب) حقوق کیفری اختصاصی: مطالعه و چگونگی اجرای اصول کلی حقوق کیفری نسبت به هر جرم را در دستور کار خود قرار می‌دهد. ج) آیین دادرسی کیفری: در این شاخه، در رابطه با قواعد مربوط به کشف جرم، تحقیقات لازم بعد از ارتکاب جرم و تعیین مسئولیت مجرمان گفت‌وگو می‌شود. د) کیفرشناسی: پس از صدور حکم و فرا رسیدن زمان اجرای آن، علم کیفرشناسی به چگونگی اجرای مجازات با هدف تربیت و بازسازی مجرمان با استفاده از شیوه‌های متفاوت می‌پردازد.

مسئولیت کیفری

مسئولیت کیفری عبارت است از لزوم پاسخگویی شخص نسبت به اقداماتی که در پی آن تعرض به حقوق دیگران اتفاق می‌افتد. خواه در جهت حمایت ازخود صورت بگیرد یا دفاع از جامعه. به بیان دیگر وقتی انسان از نظر کیفری مسئول شناخته می‌شود که مسبب و علت حادثه‌ای باشد. هدف از این انتساب این است که بر مقامات قضایی ثابت شود مجرم دارای قوه عقل، نیروی اراده و اختیار و رشد جسمی لازم می‌باشد یا خیر.

رضایت موکلین

پیشینه خوشنام و موفقیت آمیز و تلاش در راستای حفظ تداوم آن

تخصص وتعهد

دانش آکادمیک در کنار شجاعت، اعتماد، اطمینان پذیری و سلامت وکلا

مشاوره آنلاین و حضوری

ارتباط منظم و برنامه ریزی شده با وکلای مجموعه بدون اتلاف وقت و هزینه

تیم حقوقی خوش سابقه

دپارتمان های تخصصی حقوقی با حضور وکلای متبحر و مشهور

موارد مشمول دعاوی کیفری

اگر بخواهیم تنها به بخشی از مواردی که زیرمجموعه حقوق کیفری قرار می‌گیرند اشاره کنیم، می‌توانیم “دیه، قتل، سرقت و کلاهبرداری” را نام ببریم. هر یک از این موارد در ذیل به اختصار معرفی شده‌اند. جهت مطالعه تفصیلی می‌توانید به بخش مقالات مراجعه بفرمایید.

دیه

دیه به معنای مالی است که مجرم به علت ارتکاب جرمی که منجر به آسیب بدنی یا مرگ فردی می‌شود، موظف به پرداخت به خود او یا ورثه‌اش می‌گردد. با توجه به اینکه برای بیشتر اعضای بدن دیه در نظر گرفته شده است، اگر عضوی آسیب ببیند که میزان دیه آن معین نشده باشد، قاضی با توجه به مقدار آسیب وارده و نظر کارشناسان مبلغی را تعیین می‌کند.

قتل

در بحث مربوط به قتل، توجه به چند مورد دیگر نیز ضروری می‌باشد. عمدی یا غیرعمدی بودن قتل، ماه‌های حرام، رضایت اولیای دم و اعسار؛ که هر کدام از موارد مذکور در تعیین مجازات تاثیرگذار خواهند بود. برای مثال مجازات قتل غیرعمد می‌تواند به دیه و حبس ختم شود در حالی که مجازات قتل عمد در صورت عدم رضایت اولیای دم به قصاص خواهد انجامید. ماه‌های حرام نیز در تعیین میزان دیه موثر خواهند بود؛ بدین صورت که در ماه‌های حرام (محرم، رجب، ذی‌قعده و ذی‌حجه) به میلغ دیه یک‌سوم افزوده می‌شود.

سرقت

سرقت از قدیمی‌ترین جرایمی می‌باشد که از زمان به وجود آمدن مفهوم مالکیت، در اکثر جوامع بشری رخ می‌داد که به دلیل تنوع و گستردگی، مجازات‌های متفاوتی در هر نقطه دنیا برای آن اختصاص داده شده است. امروزه در کنار سرقت، بعضی از اعمالی که در ارتباط با آن هستند نیز بررسی شده و مجازات‌های مخصوص به خود را پیدا کرده‌اند؛ برای مثال خرید و فروش مال مسروقه، مخفی کردن آن، پولشویی و… . در حال حاضر سرقت در کشور ما به دو دسته حدی و تعزیری تقسیم می‌شود.

کلاهبرداری

از مصادیق کلاهبرداری می‌توان به فروش و انتقال مال غیر، اختلاس، خیانت در امانت، صدور چک بلامحل و بسیاری دیگر از موارد اشاره کرد که در هر مورد با توجه به شرایط زمانی و مکانی وقوع جرم، تعداد مجرمان، ضرر و زیان وارده، شخص مجنیٌ علیه و سایر نکات، مجازات مورد نظر تعیین می‌گردد.

شکایت کیفری یا حقوقی؟

اقدامات وکیل کیفری

یک وکیل حاذق می‌تواند در تمامی دعاوی مربوط به امور کیفری اعم از دیه، قتل، سرقت، کلاهبرداری، تهمت و افترا و بسیاری دیگر از موارد مربوط به این حوزه، موکل خود را همراهی کرده و نتیجه مطلوب را کسب نماید. وکلای موسسه حقوقی طوبی آمادگی لازم جهت شرکت در مسائل مربوط به حوزه کیفری را دارا هستند. پس از انجام مشاوره با وکلا از نقاط قوت خود و چگونگی بهره‌مندی از آن‌ها در دعاوی مورد نظر، مطلع خواهید شد.

همین الان، جلسه مشاوره حقوقی خود را تنظیم کنید.

آنلاین،حضوری، تلفنی

Loading...

پرونده های کیفری موسسه حقوقی طوبی

راهنمای سایت جهت انجام مشاوره:

راهنمای قدم به قدم تا شروع گفتگو با وکیل

انتخاب نوع جلسه مشاوره:

حضوری، آنلاین، تلفنی

انتخاب موضوع:

کیفری، خانوادگی، تجاری، ملکی، پزشکی، سایبری، سایر

انتخاب وکیل:

امکان انتخاب توسط شما یا به انتخاب موسسه حقوقی طوبی

تعیین زمان جلسه:

از بین زمان های موجود، انتخاب نمایید.

پرداخت:

هزینه مشاوره خود را پرداخت کرده و از وکیل مورد نظر مشاوره تخصصی دریافت نمایید.

X